Ez is csak egy szokásos napnak indult, pont úgy mint máskor. Gyors ébredés, gyors reggeli és rohanás suliba. Utána egy csomó elintéznivaló, aminek előreláthatólag szinte sosem lesz vége! És péntek lévén „kicsi” városunkon háromszoros forgalom vonul át és miért is ne pont most kelljen a „várost elkerülő” utat részlegesen lezárni! (de ez egy másik bejegyzést érdemelne) Persze ha ez még kevés lenne, érződik már a városon a karácsonyi láz!

De ügyesek voltunk és ezek ellenére már fél egyre végeztünk is azzal a 8-10 hellyel amit végig kellett járnunk! Nagyon éhesek voltunk és haza mentünk ebédelni. Csak egy dolgot felejtettem el, de sebaj, úgyis vissza kellett mennem Miniért a suliba, akkor majd elintézem – gondoltam!

Három órás volt ma, addigra kellett volna odaérnem. Kicsit későn indultam, a forgalomhoz képest ezért 10 percet késtem. Semmi gond nem volt, Mini türelmesen várt. Beültünk az autóba és elindultunk, sajnos nem jutottunk messzire, kb 5 métert mentünk, aztán az autó először zötyögött míg végül megállt!

Rögtön tudtam hol a hiba! Az egyetlen dolog amit elfelejtettem! Tankolni!Mielőtt otthonról vissza indultam, ránéztem a km órára és biztos voltam benne, hogy ráérek még hazafelé tankolni! Hát nem így lett! Az én kis drágám, nem tudott tovább menni, így az út közepén megállt!Hívtam a gyerekeim, a férjem, hogy valaki jöjjön segíteni, de túl messze voltak és az autó nálam volt. Persze mindenki máris gyalog útra kelt volna, nálunk ez már csak így van, a másikért bárhová és bármikor elmegyünk, akár a világ végére is! De nekem SOS segítség kellett!

Kétségbeesve felnéztem az égre és ahogy a tekintetem visszakerült szemmagasságba hirtelen megláttam a megoldást! Két mackós férfi jött felém a járdán! Úgy megörültem nekik, gyorsan elindultam feléjük és már nyitottam volna a szám, hogy megkérjem őket segítsenek félretolni az autót, de megelőztek. Széles mosoly kíséretében mondták – persze, hogy segítünk! Nagy kő esett le a szívemről, meg azokéról akik addig kerülgettek! A fiuk sitty-sutty félretoltak és mire kiszálltam, már tovább is indultak.

Ők voltak ma az én mentőangyalaim !!!!!

Két mackós, borostás, munkából hazasiető férfi, akik nem kerültek ki, hanem megálltak segíteni!

Köszönöm nekik még egyszer!

Tanulság: Ne felejts semmit! Ha mégis, minél gyorsabban pótold!Jegyezd meg, hogy a dugóban az autók sokkal többet fogyasztanak!SOSE számold ki az utat a benzinkútig !!!! Ha mégis, legyen nálad mindig kéznél két angyal, de legalábbis higgy bennük!

Légy türelmes, megértő és segítőkész másokkal!