Valószínűleg ezt a kérdést csak kevesen teszik fel maguknak, más életében előbb észre vesszük a jót!

Pedig kellene!

Ha valami jó dolog történik az életedben, természetesnek veszed és kicsit vagy nagyon örülsz neki.

Viszont ha „rossz” dolog történik, azt kérdezed miért pont velem?!

De mégis mi határozza meg, hogy egy történés rossz vagy jó az életedben?

Hát Te magad!

Amikor még csak kisgyerek voltál és „ártatlan” mindig, mindent jónak és szépnek láttál. Úgy gondoltad a világ egy nagy csoda, mindent és mindenkit szerettél.

Tudtad, ha egyszer felnőtt leszel valami nagy dolgot fogsz csinálni! Minden nap egy új csodát rejtegetett
számodra és ez a varázs kísérte végig gyermekkorodat.

Aztán ez a varázs hipp-hopp, egyszer csak eltűnt az életedből anélkül, hogy észre vetted volna. Csak azt érzed, hogy valami hiányzik!

Sodródsz a szürke hétköznapokkal és küzdesz! Mindenki megvívja a maga harcát ki így, ki úgy.

Mégis miért? Miért történik ez?

Mert elfelejtesz örülni a dolgoknak és már nem az örömre és a lehetőségekre koncentrálsz, hogy milyen új és jó dolgok történnek ma veled, hanem a problémákra, a megoldandó feladatokra, a munkahelyedre és a hozzá tartozó gondokra, az otthoni teendőkre, hogy időben odaérj mindenhová és főleg arra, hogy megfelelj az elvárásoknak.

Az elvárásoknak! Amiket Te támasztasz magaddal szemben!

Valóban szükségesek ezek? Néha muszáj kicsit egyedül, csendben lennünk és figyelni önmagunkra és átgondolni mi is az életünk legfontosabb és legnagyobb értéke!

Az Én életemben ez az érték a családom. Apával már 24 éve vagyunk együtt, van 3 felnőtt és egy 5 éves gyermekünk. Számunkra Ők képviselik az értéket. Minden változhat körülöttünk, de a család, a szeretet, a megbecsülés amit egymásnak őszintén adni tudunk örök marad!

Nem kopik el, nem megy tönkre csak folyamatosan nő. Ez az a „dolog” az életemben amitől még mindig úgy érzem különleges vagyok, mert ez megadatott nekem.

A Te életedben is van olyan, amitől különleges vagy és csodálatos életet élhetsz, csak meg kell találnod.

Gondold végig mit szerettél, minek örültél gyerekkorodban, mi volt az amitől mindig jó kedved lett, mit szerettél volna felnőttként tenni?

Most azt teszed amire mindig is vágytál? Ha nem hát tegyél érte! Csak az első lépést nehezebb megtenni, a többi már megy magától!

Fogj egy lapot és írd le miért lehetsz hálás, amivel Téged megajándékozott az élet, kezdve onnan, hogy van kezed -amivel meg tudod fogni a szerelmed vagy gyermeked kezét, lábad -ami elvisz bárhová, szemed -amivel mindent látsz (ha észre veszed)………

                  Már csak ezek miatt is úgy gondolom JÓ Neked!

De ne állj meg, folytasd tovább, hiszen a Te életed Te ismered a legjobban. Meg fogod látni mi mindent szerepel benne amiért elmondhatod, hogy milyen hálás lehetsz!

És vedd észre minden nap, milyen csodálatos dolog élni! Hogy milyen sokan szeretnek és figyelnek rád, hogy most is történnek veled csodák és jó dolgok, ha nyitott vagy rá!

Szeress mindent és mindenkit, segíts másoknak! néha egy jó szó is nagy segítség!
                    Lásd úgy az életet mintha mindig sütne a nap!

Nincs szükséged sem angyalokra, sem lottó ötösre mert mindened megvan ami egy igazán BOLDOG élethez szükséges és ez TE MAGAD VAGY!!!

Légy büszke magadra, légy boldog, mert különleges vagy és az egész világon belőled csak ez az egy van!