Sokan sokféleképpen leírták már, de valahogy nálam egyik sem működött tökéletesen. Mindig volt olyan, ami egy darabig működött, aztán mégsem és olyan is ami sosem.

Több mint tíz éve keresem azt, ami nekem jó! De nem adom fel, mert tudom, hogy a megoldás itt van, már csak az utolsó kockát kell a helyére fordítanom!

1997-ben találkoztam először Brian Tracy nevével, akkor még szalagos magnón, meg woki-tokin hallgattuk anyagait. Nagyon szerettem és sosem felejtem el, hogy így sikerült három pici gyerek mellett 2000-ben nagyon jó eredménnyel (4-5) érettségiznem!

Aztán feledésbe merült, már nem volt fontos, hogy naponta többször hallgassam.

Majd eltelt sok év, közben felépítettünk egy családi házat, egy jól működő, folyamatosan fejlődő, sikeres vállalkozást.

De! Jött egy váratlan fordulat, borzasztó helyzetbe kerültünk, ezt pedig csak nagyon nehezen tudtuk feldolgozni. Egészen pontosan 8 évünkbe telt!

Először csak azzal kezdtem, hogy hálás voltam azért, ami megmaradt nekünk, a Családunk!

Keresgéltem és felfedeztem Rhonda Byrne  könyveit, A titok, Az erő, a Varázslat ………

Mindegyiket elolvastam, az első kettőt legalább tízszer!

Majd találkoztam Szabó Péter anyagaival, volt, hogy munka közben napi tíz órában őt hallgattam!

Elolvastam a könyveit, majd néhányat azok közül, amiket javasolt!

A legjobb javaslata Gay Hendricks A nagy ugrás c. könyv!

Napoleon Hill, Gondolkodj és Gazdagojd c. könyve, szintén nagyon megfogott.

Aztán jöttek Kereszty András videói amik teljesen más megvilágításba helyezték számomra az életet, mindeközben Braskó Csaba szemléletfejlesztési írásait olvastam.

Utána rátaláltam Lengyel Sándorra és ismét változtak a nézeteim, és talán az övé áll hozzám legközelebb.

Szeretem Louise Hayt hallgatni és a mai napig sokszor hallgatom A titok filmet, mindkettő zseniális!

Azonban minél többet olvastam, minél több videót hallgattam meg, annál zavarosabb lett a fejemben minden!

Sőt konkrétan haragudtam magamra, amiért nem kelek fel öt óra előtt, hogy legyen időm még olvasni, célokat írni, tanulni, fejlődni! Mindezt napi 10-12 óra munka és egy alig pár éves kisgyermek mellett.

Ahogy a káosz megteremtődött az agyamban, úgy alakult át az életünk is egyre borzalmasabbá, káoszosabbá. Már évente egyszer biztosan költöztünk, az ismerőseink szerint onnan lehet tudni, hogy karácsony lesz, hogy mi ismét költözünk!

Két évvel ezelőtt, amikor elkezdtem írni a könyvem, még nem tudtam pontosan miért teszem, egyszerűen csak jól esett. Aztán ahogy egyre jobban beleástam magam az emlékeimbe, sok mindent másképp láttam és megértettem. Mindaz amit hátránynak gondoltam addig, pont az előnyömre váltak, csak úgy mint a felidézett csodás emlékek!

Ezután rengeteg kérdés merült fel bennem amikre szinte megállás nélkül kerestem a válaszokat és a megoldásokat! Gyakran azt éreztem, hogy megőrülök, mert olyan gyorsan pörögtek a gondolatok a fejemben, lehetetlenség volt bármelyiket elkapni, hogy legalább egy kicsit azt érezzem, én uralom őket!

A gondolatok és érzések hullámvasútján utaztam jó sokáig, csakúgy mint az életünk.

Az idén nyáron azonban beköszöntött a felismerések és összefüggések időszaka!

Az agyam, az összes eddig olvasott és hallott motivációs anyagból elkezdte kiválogatni azokat a fontos dolgokat, amikre szükségem van és apránként minden nap kaptam belőle legalább egyet!

Minden nap egy újabb felismerés lett! Ahogy elkezdtem használni a legújabb tudásomból merített okosságokat, néha jobb lett, majd újra nehezebb és éreztem, hogy még mindig hiányzik valami!

Alig pár napja, azt hiszem ezt is meg találtam és végre össze tudtam rakni a saját, teljes logikámat!

Lépésről-lépésre:

1. Az elhatározás! Néha olyan mélyre kell süllyedned, hogy szinte minden összeomlik körülötted ahhoz, hogy meglegyen a kellő hajtóerő, a változtatni akarás vágya, ami nem csupán egy vágy! Hanem A VÁGY érzelmekkel, haraggal, dühhel összekapcsolt elképesztő energia!

2. Pontosan tudnod, kell mit gondolsz magadról, most a jelenben! Ez határozza meg az életedet, ezért nagyon fontos, hogy olyankor gondold végig, amikor nyugalom van körülötted és nem zavar semmi. Ez egyébként a legnehezebb, mert gyakran magunknak sem valljuk be, hogy mennyire alul, netán túl értékeljük magunkat.  (Az ember az lesz, amire gondol! – A Titok film)

Én napközben figyeltem magam, mire hogy reagálok, miről mit gondolok ( nem egy nap!) és reggelente amíg készülődtem átgondoltam őket.

3. Amikor már tudod, hogy mi az amin változtatni szeretnél, ami hiányzik az életedből, keresd meg a múltadban azt az időszakot, amikor még megvolt! Nálam egészen a húszas éveimhez kellett visszamennem. Olyan mélyen kell átélned újra, hogy szinte ugyanazokat az érzéseket érezd amit abban az időben éreztél!

4. Rengeteg gondolatod fog születni, amik mind el akarnak majd tántorítani attól, hogy véghez vidd azt amit elkezdtél, sőt az életedbe is számos távol tartó körülményt fogsz bevonzani! Ezt mindegy, hogy elhiszed vagy sem, de pontosan így van! Ezek mind a gondolataidból születnek, de ha megfigyeled őket, ezeken is tudsz változtatni! Ezért sem mindegy mikor mit gondolsz!

5. Meg kell találnod azt a legnagyobb „kifogást” bár ez nem teljesen jó szó rá, ami mindvégig ott volt veled, ami egyszer csak becsusszant az életedbe és azóta folyamatosan veled van!

Nálam ez a cukorbetegség volt! Hiszek benne, hogy minden testi betegség mögött lelki okok vannak, de mint ahogy máskor sem, véletlenül sem magunkban keressük a hibát!

Ha bármikor nem sikerült valami, nem tudtam megoldani, nem tudtam felkelni, mindig ott volt nekem – már megint magasak a cukraim, több inzulint adtam be …… és sorolhatnám még!

Egyébként ez volt a legnagyobb figyelmeztetésem az élettől, amit csak úgy mint a többit, nem vettem észre!

Elképesztő mennyi jel és figyelmeztetés érkezik az életünkbe, amiket figyelmen kívül hagyunk, egyszerűen lenyomjuk egy újabb kifogással!

6. Mire idáig eljutsz, elég sok idő fog eltelni! De erre szükség van, csak úgy mint egy gyümölcsnek az éréshez! Nem szabad sürgetni, mert annál lassabb lesz minden vagy épp kezdheted elölről!

A legutolsó fázisban, felfedezed majd az EGO-dat!! Ezt sokan sokféleképpen tartják számon!

(Kereszty Andrástól találsz róla videókat!)

Számomra az „ego” egy bennem lakozó külön értelem, ami összegyűjti az életünk során a félelmeinket, az aggodalmakat, a sérelmeket és mert szeretetre vágyik, meg akar óvni minket mindentől! Legfőképp a változástól!

Nőként, anyaként a félelmeink, az aggodalmaink a gyerekek születése után kerülnek az életünkbe! Innen indult nálam is és minden későbbi történéstől csak erősebb lett, pont mint a kis gömböc, a mesében!

Mivel elvesztél valahol az életed során, ezért ő egyre nagyobb hatalmat kapott, ezért őt lesz a legnehezebb legyőznöd!

Egy nagyon erős indulatra lesz szükséged a legyőzéséhez! Ami olyan erős, mint egy tornádó!!!

Bármikor érkezhet az életedbe az, ami ezt az indulatot kiváltja, lehet egy rossz gondolat, lehet felhúzod magad a dugóban vagy felidegesít a szomszéd vagy a gyereked, de az biztos, hogy pont akkor észre fogod venni, és ne hagyd későbbre, ne halogass megint!

Ott ahol éppen vagy vessz össze magaddal, hangosan, úgy mint még sosem! Mondd ki magadból azokat a kifogásokat amiket ő gyárt, utasítsd rendre, hogy az amit csinál egyenes út a halálhoz, de onnan már nincs vissza, úgy vessz össze vele, hogy soha többé ne akarjon uralkodni fölötted!

Lehet azt hiszik megőrültél, amiért üvöltesz magaddal, de ne foglalkozz vele! Ha ezt nem teszed meg, akkor az egód újra győz feletted és ezzel még nagyobb hatalmat fog kapni, amit már csak sokkal nagyobb energiával tudsz majd legyőzni vagy nem!

7. Ne állj meg! Építsd fel újra önmagad! Találd meg magadban azt a tiszta erőt, ami majd tovább visz! Tervezz, de gondolkodj tovább, ne csak az adottságaid határán belül! Dolgozz rajt folyamatosan és NE ADD FEL!

Merj álmodozni, biztonságban vagy! Csodák nincsenek, de Te teremthetsz magadnak bármekkorát!!

Ha az életed eddig olyan volt, mintha egy cross pályán bicikliznél, innentől mint a rakéta úgy hasítasz majd!